Lopen voor hond in nood


De hond uitlaten was nog nooit zo leuk!

De VIER VOETERS Doggy Marathon is een uniek ren- en wandelevenement voor jou, je hond en je hele familie. Dat merk je aan de afstand van 4.2 km of 8 km. Niet de snelste tijd telt, maar wel de leukste tijd hebben met activiteiten voor mens en hond, lekker eten en gezellige muziek.

Dit jaar wordt de Doggy Marathon georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. Net als wij, vindt Natuurmonumenten het belangrijk dat honden in het bos aan de lijn lopen. Lopen met de hond aan de lijn is namelijk ook leuk! Daarnaast voorkom je leed dat loslopende honden kunnen veroorzaken, zoals reekalfjes die opgejaagd worden en gewond raken of zelfs dood gaan.

Van de contributie gaat €1,50 naar Natuurmonumenten. Van het opgehaalde geld leggen zij in natuurgebied De Loonse en Drunense duinen een hondenspeelplaats aan. Op deze manier kunnen alle hondenliefhebbers die meedoen aan de Doggy Marathon hier in de toekomst zelf weer van profiteren.


Wat kun je verwachten?

Of je nu een getrainde hardloper bent, een gezellige wandelaar of een enthousiaste supporter, de VIER VOETERS Doggy Marathon is één groot feest. TV-presentatrice Martine Hauwert presenteert deze dag allerlei weetjes, feitjes en uitdagingen. Daarnaast organiseren we allerlei leuke en bijzondere activiteiten voor honden en hun baasjes. Geweldig om te doen, geweldig om naar te kijken!

Benieuwd naar de foto's van vorig jaar? Kijk dan op onze Facebookpagina.


Met een leuke dag hondenlevens redden

Voor jou is de Doggy Marathon een leuke dag met je hond. Voor honden in nood is het een kans op een beter leven. Met deze dag zamelen we namelijk geld in voor honden in nood. Het opgehaalde geld gaat naar de volgende projecten:

  1. Het tegengaan van de handel in illegale puppy's. De puppy’s worden onder verschrikkelijke omstandigheden geboren en zijn vaak al ziek als ze (te vroeg) bij hun moeder worden weggehaald. VIER VOETERS geeft voorlichting aan consumenten, beïnvloed de online verkooppunten van puppy’s en doet undercover onderzoek om deze illegale puppyhandel te beëindigen.
  2. Het succesvolle VIER VOETERS project om het aantal zwerfhonden duurzaam en diervriendelijk te verminderen.
  3. Het Animal Assisted Therapy Center in Roemenië, waar geredde zwerfhonden professioneel getraind worden om hulphond te worden om kinderen en jongeren met psychische of fysieke problemen te helpen.